/ Letlæsning / Det tager kun fem minutter

Det tager kun fem minutter

Tænk, hvis du fik lov til at tømme en butik for varer på bare fem minutter. Hvad ville du så gå efter? Anton kan ikke tro sit held, da han får chancen. Men det kan være svært at vælge, hvad man skal gå efter.

Det tager kun fem minutter er en velskrevet, spændende og tankevækkende bog, om en drøm der udvikler sig til et mareridt. 

Hverdagsuhygge

Det er ingen sag at gøre et spøgelseshus uhyggeligt. Udfordringen i denne historie har været at gøre noget så hverdagsagtigt og kedeligt som en Faktabutik uhyggelig.
 
Det gælder ikke mindst for illustratoren, Mads Themberg, der med minimale forskydninger og styrende perspektiv har omskabt Fakta til en dæmonisk labyrint. Hatten af for denne enkle visuelle kommentar til historien, der skaber en let søsyge, allerede inden det går op for en, hvad der er ved at ske for den godtroende Anton.
 
   

Omtale

"en velskrevet gyserhistorie, hvor slutningen er overraskende og rislende uhyggelig."
 
"Personerne er troværdige, og de sort-hvide illustrationer er med til at underbygge den uhyggelige stemning i historien."
 
"Anbefales til skolernes PLC og folkebibliotekerne."
Lektør
 
"Det tager kun fem minutter er både sørgelig og barsk. En slags moderne eventyr for de +9-årige, der advarer mod farer, som umiddelbart virker tilforladelige. Og skulle jeg nogensinde møde en høj mand med et spidst hoved og gedebukkeskæg, løber jeg så hurtigt jeg kan den modsatte vej …"
Jette Holst, bibliotekar
 
Læs hele anmeldelsen på gyseren.dk
Det tager kun fem minutter

Fakta

Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Mads Themberg
56 sider, hardback
Lix 16

Find aktuel pris på bog.nu
 
Køb bogen hos Alinea til 158 kr.
 
Ellen Holmboe - forfatter. Senest opdateret den 6. februar 2024