/ Roman / De døde dukkers hævn
Mary trykker den grønne knap på hjertestarteren i bund og stirrer vredt på genoplivningsdukken.
  POW! Stødet ryster den lille krop på bordet. Den dirrer og lyser op. Lidt røg siver ud af Baby Annes næse og ører.
  Victor går nærmere. Først kan han ikke se noget. Han kan mere mærke noget. Men så ser han det ... En lille finger rører på sig. Så en til. Så sitrer hele hånden.
  "It's alive! It's alive!" jubler Mary. Hun løfter armene mod himlen: "In the name of God ... Now I know what it feels like to be God!"
  Røde Baby Anne åbner munden og siger. "Ma-ma?" Så vender hun sig om på maven. Hun begynder at kravle frem mod Victor. Hun rækker sine små næver ud efter ham ...
  Victor siger ikke en lyd. Hans eneste tanke er, at han nægter at besvime ... Så går han i gulvet med et brag.

De døde dukkers hævn

Hvordan stopper man tre mobbere, der er større end en selv og helt unden hæmninger? Man skræmmer livet af dem!

Victor og Mary er konkurrencesvømmere og fans af Frankenstein. En stormfuld halloweenaften vækker de en flok genoplivningsdukker til live. Så lokker de kobberne over i svømmehallen og pudser dukkerne på dem. men snart vender de døde dukker sig mod deres skabere.

Inspirationen kom, da forfatteren gik forbi en stand med yderst livagtige genoplivningsdukker på en skolemesse og tænkte: "Hvad nu hvis ..."

Omtale

Ulla Pagh Andersen, bibliotekar, gyserekspert og bogblogger
"Historien er fuld af action, humor og lidt kærlighed, og slutningen er meget dramatisk. Jeg er sikker på, at målgruppen vil sidde med tilbageholdt åndedræt, når det endelige opgør udspiller sig i svømmehallen. Jeg blev i hvert fald helt grebet af stemningen."

"Endelig er jeg også nødt til at rose Lasse Bekker Weinreichs sort/hvide illustrationer, som meget stemningsfuldt indleder hvert kapitel. De rammer præcis den rette atmosfære af hygge kontra uhygge, og jeg ville elske at have dem i plakatstørrelse."
 
Læs hele anmeldelsen på Gyseren.dk
 
Lektør
"En meget velskrevet og god historie for gyserhungrende børn. Personerne er meget livagtige og lidt overnaturlige på en sjov måde."
 
Mette Sofie Kirkedal, lærer og blogger 
"En fin og grusom læseoplevelse."
 
"... emmer af kærlighed til den klassiske fortælling om Frankenstein fra 1818."
 
"Der er helt sikkert et publikum på skolebiblioteket til denne udgivelse. Letlæst, skræmmende og fuld af venskaber, fjendskaber og kloghed."
 
Læs hele anmeldelsen på Bogoplevelsen.dk
 
Ann-Kristine Hald, bibliotekar og blogger
"Det her er en af de bøger, som er umulig at holde pause i. Man ved aldrig, hvad der sker på næste side og jeg var vældig godt underholdt. Der er mere uhygge i bogen end man umiddelbart tror og det er fedt at følge outsiderne Victor og Mary, som ikke er bange for at stå inde for hvem de er. Illustrationerne, som Lasse Bekker Weinreich står bag, passer utrolig godt til historien og jeg krydser fingre for, at det ikke bliver sidste bog jeg får i hænderne med hans illustrationer.

Alt i alt en fantastisk spændende bog som vil få ethvert barn og enhver voksen til at gyse, da man aldrig rigtig ved, hvad der sker på næste side med vennerne Mary og Victor og deres plageånder."

Læs hele anmeldelsen på ordfraenbibliofil

Lasse Bekker Weinreich står bag de stemningsfulde sort/hvide illustrationer.
 
De døde dukkers hævn omslag
De døde dukkers hævn kap. 2
De døde dukkers hævn Kap. 12
De døde dukkers hævn Bagsats
De døde dukkers hævn

Fakta

Titel: De døde dukkers hævn
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrationer: Lasse Bekker Weinreich
159 sider, hardback, illustreret s/h
Lix: 18
Fra 9-10 år og op
  
"En letlæst, underholdende og flot illustreret gyser for børn fra 9-10 år."
Gyseren.dk
Ellen Holmboe - forfatter. Senest opdateret den 2. april 2024