Foredrag / Indskolingen - Detektiver, zombier ...
 
”Ellen møder eleverne i 2. klasse, lige hvor de er. Deres store spørgelyst bliver sat i spil, og Ellen svarer selvfølgelig på alle spørgsmål. Hun kommer topforberedt og fortæller om meget personlige ting – og om egern. Hendes store forfatterskab gør, at hun altid har noget nyt at fortælle om. Vi glæder os allerede til Ellens næste besøg.”

Pernille Bernsen, skolebibliotekar, Nivå Skole

Indskolingen - Detektiver, zombier og superhelte

Jeg holder mange foredrag for indskolingen, og jeg er vild med det.
 
Her kan børnene møde en forfatter, der brænder for den første læsning. Jeg løfter sløret for tilblivelsen af historierne om mesterdetektiven Filip M. Lund, der altid er på sporet af livets store mysterier, om Zom, den ængstelige zombie, og om Super-Marie, verdens sødeste superhelt.
 
 
  
Jeg fortæller om, hvordan jeg blev forfatter, hvordan forfattere arbejder, hvor ideer kommer fra, og hvordan bøger bliver til. (Mange børn tror nemlig, at forfatterne selv laver bøgerne og har dem liggende i kælderen!)
 
Undervejs er der masser af plads til dialog og dynamik, også til at komme omkring vigtige spørgsmål som: "Har du en hund?"
 
Billedesiden og samarbejdet med landets bedste illustratorer fylder også meget - så der skal være mulighed for at vise powerpoints.
 
Afhængig af interesser og klassetrin kommer vi også omkring mine andre bøger til indskolingen: letlæsning, humor, gys og seriebøger. (Se nedenfor).
 
 
  
 
  
  
 
 
 

Priser m.m.

Varighed:45-60 minutter
Pris: 6.000 kr. plus evt. transport og hotel.
Ved to foredrag samme dag er prisen 5.000 kr. pr. foredrag plus evt. transport og hotel.
 
 
Næste frist er 15/8 2024.
 
 
 
 

Få mere ud af foredraget

Eleverne får klart mest ud af foredraget, hvis de har læst en eller flere af bøgerne på forhånd. Og måske endda arbejdet med dem.
 
Jeg anbefaler, at I læser bøger fra Filip M. Lund-serien, som jeg har udarbejdet et omfattende undervisningsmateriale til, inkl. opgaver, bogmærker, detektivdiplomer, klasseplakater og lærervejledninger.
 
 
 
Ellen Holmboe - forfatter. Senest opdateret den 2. april 2024