Doktor Lulu Av min hale
Doktor Lulu Av min hjerne

Fakta om Doktor Lulu

Av min hale, 2020
Av min hjerne, 2020
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Line Malling Schmidt
32 sider, hardcover, gennemillustreret
Lix: 5 og 6, grøn læseklub
Pris: 92 kr.
 
 
 
 

Doktor Lulu

En håndskrevet serie om fabeldyrevelfærd

Doktor Lulu Av min hjerne Doktor Lulu Av min hale
I foråret 2019 tog jeg i sommerhus for at skrive roman, men glemte opladeren til min bærbare computer. I stedet besluttede jeg at skrive noget kort - i hånden - og købte en lyserød leopardnotesbog ... og sådan opstod Doktor Lulu.
 
Doktor Lulu er et hjælpsomt væsen, der tager sig af fabeldyr, der har ondt. Og når man først begynder at tænke efter, har fabeldyr det svært. Men så er det godt, de nu har fået deres egen knaldgule fabeldyrlæge.
 
Knalddygte Line Malling Schmidt har illustreret, fantasifuldt og farverigt.

Av min hjerne 

I Av min hjerne får Doktor Lulu besøg af zombiepigen Zoma, der får ondt i hjernen, når hun prøver at læse. Zoma er sikker på, at hun er dum, men Lulu finder en egentlige årsag - at Zoma skal have briller. En sjov og splattet bog om bøgernes magi.

Av min hale 

I Av min hale tager Doktor Lulu på stranden for at holde fri, men hvordan kan man det, når stranden flyder med plast, og der lyder nødråb fra havet? En mere alvorlig bog om plasticforurening, der rammer både havet og havfruerne.

Doktor Lulu Av min hale

Doktor Lulu Av min hale
Doktor Lulu Av min hale
 
Doktor Lulu

Omtale

"Anbefales til alle begynderlæsere, der kan lide fantasifulde og anderledes fortællinger."
Lektør
 
"... helt fuldkommen perfekte til en begynderlæser. Lix 5 og let 13 i to vedkommende historier. En om plast i havet og en om at få briller."
 
"Et sprog som flyder, udfordrer og udvider ordforråd." 

"Hertil kommer illustrationerne af Line Malling Schmidt, som ligner en eksploderet slikbutik. På den gode måde. Lækre farvestrålende opslag med sjove, små detaljer, som kalder på at blive læst."
 
"Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Ellen Holmboes bøger til begynderlæseren er bare i en klasse for sig. Vi skylder vores begyndere at fodre dem med vedkommende litteratur, hvis vi på nogen måde skal gøre os forhåbninger om at bibeholde deres læselyst. Vi kan ikke nøjes med at give dem bøger skrevet i 90’erne eller endnu værre i 80’erne. Doktor Lulu kunne være et bud på sådan en sag, der burde afløse historier, som forældrene selv læste, da de skulle blive flydende læsere."
 
Bogoplevelsen
 
 
Ellen Holmboe - forfatter. Senest opdateret den 6. februar 2024