/ Helt til hest
 
 
 
"De der piger, der er åh, så sarte
henne i skolen. Som hyler,
hvis de får mudder på tøjet ...
Prøv at gætte, hvad de laver
hele dagen efter skole?"
 
Filip M. Lund, hemmelig detektiv og undercover hestepige på rideskolen Pony-ly
 
Hestepige med trillebør

Helt til hest

Filip er vild med Lisa. Men Lisa er vild med heste. Hvorfor?
Det fatter Filip ikke. Og så er der kun en vej frem: At tage på rideskole forklædt som hestepige …

Helt til hest - en sag for Filip M. Lund 

Sært, sært, sært

Filips forhold til hest ligner mit eget til forveksling. Jeg kan virkelig godt lide ideen om heste, men når jeg står foran én ... så er den godt nok stor. På samme måde har jeg det med hestepiger. Jeg kan om nogen forstå, at man kan være vildt optaget af noget, men så heste alligevel ... Det er godt nok sært.

Jeg håber, hestepiger kan grine med af Filips betragtninger om disse sære skabninger: Heste og hestepiger. Og at alle kan leve med i Filips store anstrengelser for at komme tæt på (heste)pigen i hans liv: Lisa, skønne Lisa. Suk.

Anmeldelser

Palles Gavebod

"Mesterdetektiven Filip M. Lund må gå undercover på en rideskole for at forstå hvorfor Lisa hellere vil skovle møg end at gå i biffen med Filip.

Meget kan man sige om Filip - men kedelig er han i hvertfald ikke..."

Emil og Helena Blichfeldt, Weekendavisen

"FORKLÆDT SOM HESTEPIGE
 
Filip er helt vild med Lisa. Lisa er kun vild med heste. Så det er et problem. Heldigvis er Filip detektiv, og den lokale posedame har alt det tøj, han skal bruge, i sine poser. Udstyret med paryk, hjelm og alt hvad der hører til, går Filip undercover som hestepige.
 
På rideskolen går det godt til at starte med. Men Filip finder ud af, at det er langt nemmere at klæde sig ud som hestepige end at opføre sige som én. Han lærer lidt for langsomt, at en strigle ikke bare er en dum tøs, og at det ikke er helt almindelige pærer, en hest kan lave ud af æbler. Hvor galt det går, kan du prøve at gætte dig til, men læs hellere bogen og få dig nogle gode grin.
 
Bogen om Filip har en skør humor, der minder om Kim Fupz Aakesons fortællinger – men Filip er helt sin egen. Selvom historien om drenge-detektiven er letlæst, er den slet ikke tyndbenet, sådan som letlæste bøger kan være. Bøgerne om Filip M. Lund er i samme liga som gode tegneserier. Teksten er både tilgængelig og har masser af sjove ordspil, der forstærkes af tegningerne. Helt til hest er en god historie uden et ord for meget eller for lidt."
 
Folkeskolen.dk
"Så er den hemmelige detektiv Filip M. Lund tilbage i to nye bøger med et lixtal omkring 10, og denne gang er det kærligheden væsen, der skal undersøges. Også selv om det betyder, at man skal gå undercover som hestepige …
 
Om serien skrev vores anmelder blandt andet: »Fænomener er det centrale for Filip. Det giver bøgerne et filosofisk præg, selv om der er masser af handling … De humoristiske bøger er afsluttede og selvstændige historier, der vil blive læst med stor fornøjelse af især drenge i 3.-5. klasse«."
 
Æseløre.dk
"FINURLIG LETLÆSNING
Filip er et godt bekendskab. En hyggelig og nysgerrig fyr, som bestemt ikke er kedelig at tilbringe tiden sammen med.
 
Jeg er vild med den atmosfære, som Ellen Holmboe har skabt i disse kloge letlæsingsbøger. Gammeldags og ultramoderne på en gang.
 
Sammen med Karla von Bengtsons flotte illustrationer er det lækkert på alle måder. Disse bøger skal nok være med til at skabe læselyst!
 
Heldigvis er der flere bøger om Filip på vej. Jeg glæder mig allerede."
 
Lektør
Helt til hest og En mand til Mona er to nye udgivelser i den velskrevne og sjove serie En sag for Filip M. Lund, hemmelig detektiv. Bøgerne henvender sig til børn mellem 8 og 10 år med hang til et godt grin. Men ældre læsere vil også more sig over disse bøger, hvor der også er lidt til den voksne læser.
 
Vi har her at gøre med to velfortalte detektivhistorier fyldt med humor og gakkede indfald om to af livets store spørgsmål: hvorfor gifter mænd sig med sure madammer, når der også er skønne kvinder? Og hvad er det med piger og heste? To store mysterier, som kun Filip M. Lund kan løse. Eller kan han?
 
Bøgerne har henholdsvis lix 9 og 11 og er forholdsvis lette at læse. Teksten er sat i korte, overskuelige afsnit i vekselvirkning med talebobler og gakkede illustrationer, som tilfører fortællingen liv og tempo. Bøgerne indeholder lidt mere dybde end de gængse læsebearbejdede bøger og er derfor også sjove at læse sammen med en voksen.
 
Yndere af denne form for humoristiske detektivserier vil også finde glæde ved at læse detektivserierne om Jack Stump eller En sag for Kwiatkowski. Begge serier er lidt sværere at læse, men indeholder samme form for humor.
 
Konklusion: To velskrevne, sjove og underholdende detektivbøger, som nok skal blive lånt flittigt ud."
 
Bent Rasmussen, Skolebiblioteket
"Indtil nu er der udkommet seks herlige graphic novels/tegneserier i serien om Filip M. Lund."
 
""Helt til hest" handler selvfølgelig om pigers store interesse for heste. Hvorfor vil piger betale for at skovle møg? spørger Filip M. Lund."
 
"De seks bøger er originale, velskrevne, humoristiske, sjovt tegnet og pokkers godt skruet sammen. Der er spænding, der passer til alderstrinnet, og der er overskud, finurlighed og fortælleglæde."
 
"Karla von Bengtson tegner, så det er en lyst, og tekst og illustration er en flot integreret enhed. Det er bare så flot."
 
"Og så er der flere historier på vej. Elever i 2.-4. årgang kan godt begynde at glæde sig!"

Filip-logo

Fakta

Titel: Helt til hest
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Karla von Bengtson
Sidetal: 56
Lix: 11
Målgruppe: 8 år og op
Udkommer på forlaget 
Løse Ænder
 
Vejl. udsalgspris: 120 kr.
 
Se aktuelle priser hos bog.nu
 
Ellen Holmboe - forfatter. Senest opdateret den 6. februar 2024